Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Český ráj to na pohled aneb Vize dalšího rozvoje Českého ráje

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 11. 2013 15:44
  • Rozvoj

Sdílet článek

Pod záštitou Sdružení Český ráj se ve čtvrtek 21. listopadu od 9 hodin v sále radnice v Rovensku pod Troskami uskuteční konference „Český ráj to na pohled”.

Tato konference, které se zúčastní náměstkyně hejtmana LK Hana Maierová a krajská radní Ivana Hujerová, je vyústěním dlouhodobé snahy zamyslet se společně nad budoucím rozvojem regionu.

„K zachování všech specifik a kvality života v Českém ráji i pro další generace je třeba naplňovat jasnou vizi společnou strategií. Jsme přesvědčeni, že naši budoucnost je třeba tvořit ve funkčně vymezeném regionu, bez zřetele na jeho administrativní členění, které nyní dělí region do tří krajů,“ zamýšlí se nad důvody potřeby vize ředitel Sdružení Český ráj Jiří Lukeš.

 

„Před sedmi lety se začalo v regionu scházet několik lidí, kterým nebylo jedno, jak se mění prostředí Českého ráje, jeho krajina, obyvatelé, ochrana přírody, zemědělská a průmyslová výroba a turistický ruch. Pociťovali jsme čím dál větší potřebu stanovit nějaké hmatatelné mantinely, zamyslet se nad tím, co je pro tento region dobré a co je naopak nežádoucí,“ shrnuje jeden z iniciátorů záměru Slavomír Říman.

Podle něho je třeba jakési společenské dohody lidí, kteří v Českém ráji žijí a přejí si, aby se tady dobře žilo i dalším generacím.

 

„Vše je o diskuzi. Začalo se skromně v několika lidech, nyní s potřebou vize Českého ráje předstupujeme před zástupce obcí a vyzýváme je ke spolupráci, protože bez té to nejde. Proto věříme, že se zástupci obcí a svazků obcí, kterým leží budoucnost Českého ráje na srdci, na konferenci v Rovensku dohodnou o nastartování procesu vzniku vize Českého ráje,“ doplnil předseda Sdružení Český ráj Jan Farský.

Na konferenci jsou plánovány tři bloky jednání. V prvním bloku se účastníci zamyslí nad identitou Českého ráje, ve druhém půjde o aktuální možnosti rozvoje, ve třetím se představí zástupci krajských úřadů a regionálních místních akčních skupin. V závěru bude navržen další postup s cílem vytvořit společnou strategii. Moderuje Blažena Hušková.

 

Program konference a formulář přihlášky najdete na www.cesky-raj.info/cs/info/sdruzeni-cesky-raj

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky