Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Do liberecké galerie přijde Liebieg ve svém prvním automobilu v Čechách!

  • 13. 12. 2013 08:49

Sdílet článek

Unikátní obraz zachycujícího továrníka Theodora Liebiega a jeho snoubenku Marii Blaschku na vyjížďce automobilem v Podještědí bude v neděli 15. prosince zcela mimořádně vystaven v liberecké Oblastní galerii.

Jedná se o první automobil v českých zemích, který byl před 120 lety (v prosinci 1893) dopraven právě do Liberce. Jeho nový majitel Theodor Maria Johann baron von Liebieg (1872 Liberec – 1939 Liberec) byl totiž v Čechách první, kdo obdržel řidičské oprávnění.

Autorem obrazu Jízda autem je Hugo Charlemont.

„Oblastní galerie v Liberci již několik let pravidelně uveřejňuje na svých webových stránkách rubriku Dílo měsíce. Z prostorových důvodů nebylo možné tato díla vystavovat, což se však zásadně změní s přesunem galerie do nově zrekonstruované budovy Lázní,“ upozornil ředitel galerie Jan Randáček s tím, že zcela mimořádně bude proto toto prosincové dílo vystaveno ve slavnostní den rozloučení se starou galerií v neděli dne 15. 12. 2013, které bude nejen derniérou s  úspěšnou výstavou Mladí lvi v kleci, ale také s celým Liebiegovým palácem. Včera také začala akce Kulový blesk aneb velké stěhování galerie do Lázní. Server byl přesunut a zapojen v Lázních. Vše funguje, Lázně jsou připojeny k internetu a telefony zvoní. Příští čtvrtek se začnou odvážet krabice a po novém roce začne stěhování naplno, aby bylo do konce února 2014 hotovo.

Více informací: www.ogl.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky