Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská vědecká knihovna v Liberci opět na tři dny ožije mapami

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 11. 2013 17:04
  • Životní prostředí

Sdílet článek

GIS – již třinácté Dny GIS Liberec se letos uskuteční ve dnech 19. – 21. listopadu 2013 Krajské vědecké knihovně, Rumjancevova  ulice,  v Liberci.

Slavnostní zahájení za účastni představitelů organizátorů proběhne v úterý 19. listopadu 2013 od 10 hodin ve velkém přednáškovém sále knihovny.

„Akce je zaměřena na popularizaci geografických informačních systémů, tedy moderní technologií pro vytváření a správu geografických dat, na základě nichž se tvoří nejen mapy tištěné či elektronické, ale i specifické analýzy různých oblastí života,“ řekla Irena Košková       
správkyně GIS a mapových serverů životního prostředí KÚ LK.

 Dny GIS Liberec podle ní nabídnou možnost vyzkoušet si a prohlédnout, kde všude dnes GIS nachází uplatnění, ať již je to oblast cestovního ruchu, dopravy,  krizového řízení nebo územního plánování. Svá stanoviště zde budou mít Liberecký kraj, Statutární město Liberec, Technická univerzita v Liberci, Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje, Gymnázium F. X. Šaldy Liberec za přispění dalších organizací jako jsou Dětská televize Liberec, Česká geologická služba či ArcData Praha. „Jen pro úplnost dodávám, že  Dny GIS v Liberci se mohou chlubit tím, že jsou největší, nejdelší a nejrozsáhlejší akcí svého druhu v České republice,“ doplnila správkyně GIS..

Dopolední program je jako obvykle vyhrazen pro žáky základních a středních škol, kteří se v rámci hodinových bloků budou moci seznámit s geografickými informačními systémy. I v letošním roce je přihlášeno více než 600 žáků, nejen z libereckých škol.

Odpolední program pak nabídne semináře a přednášky pro veřejnost. V úterý 19. listopadu od 17 hodin se uskuteční přednáška Marka Řeháčka, vlastivědného badatele a publicisty, a Petra Meyera, absolventa Technické univerzity v Liberci nazvaná Staré domy Liberce hovoří - Příběhy domů starého Liberce. Ty ožily v počítači.

Středeční program pak ve stejný čas nabídne neméně zajímavou přednášku Meteorologie: tajemství map, kterou provede Radek Tomšů, vedoucí meteorologů Regionálního předpovědního pracoviště ČHMÚ v Ústí nad Labem. Vstup je zdarma!

 

Bližší informace o akci naleznete na http://www.dnygis.cz.

 

PROGRAM DNŮ GIS 2013

ÚTERÝ 19. 11.

9:00 - 14:45  program pro školy po jednotlivých blocích

10:00 - 10:30  slavnostní zahájení

12:15 - 13:30  blok pro studenty TUL

14:45 - 17:00  program pro širokou veřejnost, k dispozici jsou stanoviště mimo hlavní sál

15:00 - 16:30   Jak je důležité vzdělání k prostorovému myšlení (seminář pro učitele ZŠ a SŠ)

17:00 - 19:00  Staré domy Liberce hovoří. Příběhy domů starého Liberce, které ožily v počítači

Petr Meyer a Marek Řeháček

STŘEDA 20. 11.

8:30 - 14:45  program pro školy po jednotlivých blocích

14:45 - 17:00  program pro širokou veřejnost, k dispozici jsou stanoviště mimo hlavní sál

15:00 - 16:30  Workshop - 3D modelování starých domů

17:00 - 19:00  Meteorologie: tajemství map. Radek Tomšů

ČTVRTEK 21. 11.

8:30 - 9:45  program IZS, státní správu a samosprávu

9:45 - 13:30  program pro školy po jednotlivých blocích

DOPROVODNÝ PROGRAM

8.11. - 1.11  Výstava map, výtvarné soutěže a posterů s mapovou tematikou

 

INFORMACE

www.dnygis.cz/  a https://www.facebook.com/dnygisliberec a   Google+ (dnygisliberec 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky