Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kurzy pro začínající motocyklisty v Sosnové pokračují 24. a 25. září

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 09. 2011 11:22

Sdílet článek

 

Další stovka začínajících motocyklistů má možnost projít unikátním kurzem na autodromu v Sosnové a učit se základním návykům pro bezpečnou jízdu. Liberecký kraj vypsal další dva termíny na 24. a 25. září.

„Tyto akce mají za cíl snížit počet a následky nehod mladých motocyklistů,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp, který se akce osobně zúčastní v sobotu 24. září v 10 hodin.

 Zájemci se mohou registrovat na stránkách www.bezpecnenasilnicich.cz.

„Sledujeme pravidelně nehodovost motocyklistů v našem kraji a hledáme řešení jak předcházet zbytečným úmrtím a těžkým zranění. Program „Učme se přežít“ je jednou z cest jak toho docílit. Náš tým silniční bezpečnosti společně s dalšími partnery připravil velmi účinný projekt, který se věnuje mladým a začínajícím motocyklistům a učí je správným návykům k bezpečné jízdě na motorce. Tento projekt jsme zahájili v loňském roce a na jeho financování se podílí Evropská Unie. Letos jsme se rozhodli pro rozšíření o další dva termíny. Jelikož je o kurzy mezi motorkáři zájem, budeme na příští rok opět hledat prostředky jak udělat těchto kurzů co nejvíce,“ vysvětlil náměstek hejtmana.           

            Podle něj je většina vážných dopravních nehod motocyklistů spojena s mladými lidmi, jejich nedostatečnými zkušenostmi, a chybějícím tréninkem bezpečného ovládání motocyklu.

„U motocyklů platí, že i malá chyba v provozu může být krutě trestána a mít fatální následky. V autoškole se motocyklista naučí spoustu věcí spojených s provozem motocyklu, nicméně zde není prostor na trénování některých situací, které v provozu na reálné silnici běžně nastávají. Ovládání motocyklu sólo a se spolujezdcem a podobně.,“ říká Vladimír Mašek, instruktor jízdy na motocyklu, které se podílí i na preventivních akcích týmu silniční bezpečnosti Libereckého kraje.

„Opravdu každý řidič motocyklu či skútru bez výjimky se má co učit a vhodné podmínky nenajde nikde jinde než na „čitelném“ autodromu. Žádná parkoviště s ostrými obrubníky ani letiště s bezmezným prostorem. Pro výchovu lepších řidičů a řidiček motocyklů potřebujeme prostor pro výuku na bezpečných autodromech a motocyklových polygonech. Určitě nadstavbové tréninky a výuku vnímám jako velmi pozitivní,“ doplnil Martin Sepp. 

Kontakt: Ing. Jan Polák, Koordinátor bezpečnosti silničního provozu

Liberecký kraj

email: polak@bezpecne-na-silnicich.cz,

mob..  603 897 077

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky