Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mamograf přispěje k zvýšení kvality života žen na Českolipsku

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 09. 2011 15:13

Sdílet článek

 

Hejtman Libereckého kraje Mgr. Stanislav Eichler, krajský radní pro zdravotnictví MUDr.  Pavel Novák , MUDr. Petr Chmátal, Ph.D., MBA, předseda představenstva NsP Česká Lípa, a hosté v úterý 13. září 2011 v 10 hodin slavnostně zahájí . provoz nového, plně digitálního mamografického přístroje v Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa, a.s. ( zahájení 6. patro budovy polikliniky, následně 2. patro budovy nemocnice).

 

Mamografická vyšetření -diagnostická i screeningová,  provádí českolipská nemocnice již od dubna 2000. Nový přístroj je určen především všem ženám na Českolipsku. Lékařky na mamografickém pracovišti, jen vloni, provedly 7500 vyšetření, zhoubný nádor objevily u šesti desítek žen, které tak mohly začít okamžitou léčbu.

 

První mamograf, u jehož pořízení mj. stálo Město Česká Lípa (dar 3 mil. Kč), dosloužil. Lékařky NsP na něm provedly tisíce vyšetření a odborná lékařská společnost limitovala jeho životnost jen do konce roku 2011. Situaci proto bylo nutné rychle řešit. Původně předpokládaná cena nového mamografu byla 7 mil. Kč, ale v zcela transparentně vedené soutěži (- NsP přizvala i zástupce města Česká Lípa!), skončila výsledná cena pod hranici pěti miliónů korun, na částce 4 950 000 Kč (bez DPH). Ze tří nabídek byla vybrána nabídka od společnosti Siemens, která přišla s nejnižší cenou, aniž by utrpěla kvalita a rozsah vyšetřovacích možností.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky