Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mezinárodní závody horských služeb se konají o víkendu v Novém Městě p. S.

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 09. 2011 13:00

Sdílet článek

 

Pod záštitou hejtmana LK Stanislava Eichlera (ČSSD) se 10. září od 9 hodin uskuteční v Juniorcampu v Novém Městě pod Smrkem a okolí Mezinárodní závody horských služeb.

 „V rámci závodů je možné vidět činnost záchranářů v horském terénu, ale také možnost získat mnohé pohledy a názory na vlastní činnost horské služby,“ uvedl. Jiří Brožek, náčelník HS ČR s tím, že na této akci se vedle závodníků z jednotlivých pohoří ČR, Slovenska, Polska a Německa setkávají také dřívější členové horské služby a přátelé.

Závodu se mohou podle něj zúčastnit dvoučlenné hlídky HS z České republiky a ze zahraničí. Program:  TERÉNNÍ ETAPA - v hřebenových partiích Jizerských hor s přibližnou délkou 20 km.

Součástí etapy bude časovka s přibližnou délkou 5 km a technickými disciplínami (přemostění,

prusíkování – jümarování, výstup skalní stěnou se samojištením, slaňování).

2. ZDRAVOTNÍ CÁST – ošetření zadaných úrazů v časovém limitu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky