Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nadace EURONISA připravuje již 17. benefiční dražbu, bude na kraji

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 11. 2013 16:51

Sdílet článek

Nadace EURONISA působí v libereckém regionu více než 18 let, jedním z jejích tradičních projektů je benefiční aukce uměleckých předmětů. Letos již posedmnácté mají lidé možnost přispět na rozvoj charitativních a sociálních činností v regionu a zároveň získat díla od významných českých umělců.

V sobotu 23. listopadu se od 14 hodin za podpory radního pro sociální věci Petra Tulpy multimediální sál budovy Krajského úřadu Libereckého kraje promění v dražební síň. Draženo bude 180 děl v celkové hodnotě 883 000 korun. Letošní aukce bude znovu ve znamení spolupráce s občanským sdružením VIA TEMPORA NOVA, které dodalo 31 děl, jejichž prodejem chtějí získat prostředky pro obnovu zámku Lipová na Šluknovsku. 

I letos jsme získali řadu hodnotných děl, jako např. "Pomocná ruka" od Jana Brabence, obraz na kůží, "Akt" od Zuzany Kadlecové, akryl na desce, skleněná díla od Tomáše Hlavičky, cínový objekt od Olbrama Zoubka a mnoho dalších.

Na své si přijdou i méně movití milovníci umění. Pro ně jsou rovněž připraveny nádherné obrazy a díla od umělců známějších i méně známých.

Všichni výtvarníci, jejichž díla si bude možné prohlédnout na výstavě od 18. do 22. listopadu v prostorách ČSOB v Liberci 1. Máje 18, věnují do aukce svá díla zdarma. Patří jim tak velký dík.

 

Zkušenosti s pořádáním benefičních aukcí má Nadace EURONISA již od roku 1997, kdy pořádala svou první dražbu. Za 16 let tímto způsobem získala přes 12 milionů korun.

 

Za 18 let své činnosti již Nadace EURONISA rozdělila téměř 27 milionů korun, podpořila tak 1 326 projektů 285 neziskových organizací v Euroregionu Nisa.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky