Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

„Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!“ vyzývá festival nejlepších šéfkuchařů!

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 12. 2013 10:00

Sdílet článek

Je libo bizona či šnečí ragú? Blíží se V. ročník Grand Restaurant Festivalu, který začíná 15. ledna a končí 28. února 2014. Zdá se vám to daleko? Nenechte se mýlit! Předprodej degustací začal 1. prosince 2013 na www.grandrestaurantfestival.cz.
Za zvýhodněné festivalové ceny ochutnáte speciality nejlepších a nejzajímavějších restaurací z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant 2014. Letošní novinkou je Singles Mňam Bus pro nezadané, či pro zadané, kteří chtějí poznat nové přátele.

Ke každé ochutnávce dostanete přírodní nebo pramenitou vodu z portfolia společnosti KOFOLA.[Jaroslava1]


Festival probíhá v 82 TOP restauracích z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant ve 30 městech po České republice. Za snížené ceny máte možnost navštívit luxusní podniky, ve kterých byste mimo festival zaplatili mnohem více. Ochutnáte například vítěznou restauraci Chateau Mcely, Piano Nobile ze Středočeského kraje. Z TOP 10 se dále účastní: Bellevue, brněnská Koishi fish & sushi, Terasa U Zlaté studně a Francouzská restaurace Art Nouveau.

 

Co ochutnáte?
Nejlepší šéfkuchaři připraví pokrmy v kategoriích: „To jste ještě nejedli“, „Ctíme tradiční recepty a zvyklosti“ a „Láska prochází žaludkem“. Těšit se můžete například na marinovaný steak z oslí svíčkové, bizona, šnečí ragú s bazalkou, ráčky v rakytníku, či zmrzlinu z kozího sýra s višňovým kompotem. Nebo máte raději tradiční pokrmy? Pečený bůček na Kofole s pastyňákovým pyré a zimní zeleninou, silný bažantí vývar consommé s estragonovým nočkem či restované hřebínky z divočáka s demi-glace z černého rybízu. Sladká tečka na konec? Levandulový tvarohový dort či teplá čokoládová polévka ovoněná lanýži, bonbón s marinovaným zeleným pepřem? Vybírat můžete ze základní, dvouchodové nebo tříchodové degustace – ke každé ochutnávce dostanete přírodní nebo pramenitou vodu z portfolia společnosti KOFOLA. U dvouchodové navíc sklenku vína či piva, u tříchodové - 2 sklenky vína nebo piva.
 

MŇAM NOVINKY

 

Mňam Busy a Mňam Vlak - speciální jednodenní nebo dvoudenní gastronomické výpravy. Poprvé bude vypraven „Singles Mňam Bus“ pro nezadané gastronauty, ale klidně i zadané, kteří chtějí poznat nové přátele a strávit den s někým, koho baví dobré jídlo a piti. Nově bude vypraven „Tajný Mňam Bus“, o kterém budete vědět jen čas a místo srazu. Ti, co nemusí maso, mohou vyrazit na Vegetariánský Mňam Bus“. Nebude chybět Mňam Bus s časopisem Apetit.

 

Připraveny jsou zážitkové výpravy po republice - dvoudenní expedice Mňam Vlakem z Prahy přes Ostravu do Rožnovských pivních lázní a farmářský výlet na poklidný venkov do Soběsuk na rodinnou Angusfarm, kde kromě 3-chodové degustace se zúčastníte jejich proslulé školy míchání tataráku. Mňam Bus s názvem Příběh jídla vyjede na Farmu Košík paní Dáši Havlové a poté se hosté přesunou na zámek Chateau Mcely (na obou místech vás čekají 3-chodové degustace a doprovodný program).

 

                                                        Buďme gastronauty..

 

Mňam Balíčky neboli festivalové degustace s luxusním ubytováním pro dva, zajímavým gastronomický programem např. setkání se šéfkuchařem, prohlídka kuchyně, ochutnávka vín, lekce mixologie s vytvořením vlastního signaturního koktejlu a další aktivity jako je například wellness.

Výlet do metropole Prahy:

Aria Hotel, Goldenwell hotel, Chateau St. Havel, Hotel Kempinski

Nebo gastronomie mimo Prahu:

Chateau Mcely – Mcely, Grandhotel Pupp - Karlovy Vary, Miura – Čeladná, zámecký hotel Liblice – Liblice a Angusfarm – Soběsuky


JAK ZAKOUPIT?

 

K tomu, abyste se mohli zúčastnit GRAND RESTAURANT FESTIVALU, musíte mít zakoupenu festivalovou ochutnávku do vámi vybrané restaurace či speciální doprovodný program - Mňam Bus, Mňam Vlak a Mňam Balíček na příslušný den a čas.

 

Předprodej od 1.12. 2013 na www.grandrestaurantfestival.cz. Ochutnávky jsou v rozmezí od 250,- Kč do 600,- Kč. Hosté si mohou vybrat, jestli ochutnají základní, dvouchodovou nebo tříchodovou degustaci (s nápoji). Připraveny jsou opět vánoční dárkové poukazy.

 

Seznam restaurací Liberecký kraj:

Bílý mlýn

To jste ještě nejedli

Pečený mousse z červené řepy, omáčka z kozího sýra, polníček, ořechy v karamelu

Ctíme tradiční recepty a zvyklosti

Mignons z kančího hřbetu, šípková omáčka, pečené červené zelí, smažené brambory grenaille

Láska prochází žaludkem

Crema zabaione

 

Black Horse

To jste ještě nejedli

Stew z divočáka s pěnou ze smrkového jehličí, egg barley s opraženou slaninou

Ctíme tradiční recepty a zvyklosti

Konfitovaná roláda z králíka se slaným dýňovým nákypem, vlaš. ořechy a s pyré z karotky

Láska prochází žaludkem

Pečený losos ve filo těstě s tomatovou marmeládou, pohankové rizoto, kaviár z rakytníku

 

Domov

To jste ještě nejedli

Cappuccino z lososovitého pstruha s marinovaným filátkem z candáta a salátem z fenyklu

Ctíme tradiční recepty a zvyklosti

Přeštické prasátko v patero bylinách s bramborovou cmundou, kaštanové pyré, zelenina, tymiánový jus

Láska prochází žaludkem

Variace: čokoládový fondant s omáčkou z lesního ovoce; švestkové crumble s pistáciovou zmrzlinou

 

Jítrava apartmán-hotel, U Podkovy

To jste ještě nejedli

Jehněčí žebírko sous-vide s domácím podmáselným chlebem a pikantním listovým salátkem

Ctíme tradiční recepty a zvyklosti

Rolovaná kančí plec s omáčkou z černého kořene, marinovanou zeleninou a pečenými bramborami

Láska prochází žaludkem

Srnčí hřbet s povidlovou omáčkou a perníkovými knedlíky

 

 [Jaroslava1]Dala bych to takto, protože to zní míň komerčně…co Ty na to?

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky