Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Střední škola v Lomnici n. P. připravila výstavu pro gurmány

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 11. 2013 15:40
  • Školství

Sdílet článek

Střední škola v Lomnici nad Popelkou pořádá prezentační výstavu „Krásy a chutě českých regionů všemi smysly“, která se koná v pátek 22. listopadu od 8,30 do 17,00 hodin a v sobotu 23. listopadu od 8,30 do 15,00 hodin v areálu školy, Antala Staška 213, Lomnice nad Popelkou. Slavnostního zahájení se v 9 hodin zúčastní radní pro školství Alena Losová.

Během návštěvy pořadatelé zavedou návštěvníky do vybraných regionů České republiky, které budou prezentovány tabulemi s krajovými specialitami a doplněny kulturními a přírodními zajímavostmi z oblasti cestovního ruchu.

„Rádi předvedeme i další naše aktivity – turistické vysílání rádia Kulíšek a rádia Pigy, muzeum Detoa, muzeum stavebnice Merkur, Park miniatur památek Dolního Slezska v Kowarech a další zajímavosti,“ zve ředitel školy Lubomír Charousek s tím, že ve školní restauraci budou vařit samá krajová jídla, nabídnou minutkovou kuchyni a rychlé občerstvení.

 

Od 1. 9. 2006 škola mění název podle nového školského zákona a v současnosti škola sdružuje:
Střední školu (studijní i učební obory) s kapacitou 600 žáků,  domov mládeže s kapacitou 175 lůžek,  školní jídelnu s kapacitou 500 jídel.
Vzdělávací koncepce školy vychází z orientace na výuku potravinářských a jim příbuzných oborů se vzájemnou prostupností. Areál školy se nachází na okraji Lomnice nad Popelkou, v ulici Antala Staška směrem k vesničce Košov. Vyučování probíhá v učebnách pro teoretickou výuku a v odborných učebnách (jazykové, počítačové, administrativní, odborné laboratoři), zde najdete i část dílen pro učební obory kuchařského zaměření. Výuka odborného výcviku všech učebních oborů probíhá v moderních dílnách v Pivovarské ulici poblíž autobusového nádraží. Škola nabízí také ubytování ve dvou a třílůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením na Domově mládeže s možností celodenního stravování ve školní jídelně. Rozvrh hodin je upraven dle autobusových a vlakových spojů. Spojení do Lomnice nad Popelkou je dobré.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky