Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tradiční Hasičská noc pod Ještědem se bude konat již tuto sobotu

Šírová Květa

  • 03. 10. 2012 16:42

Sdílet článek

Tradiční soutěž Hasičská noc pod Ještědem se bude konat již tuto sobotu (6.10.) Start je v obci Zdislava. Pátému ročníku této akci udělil záštitu hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD).

„Hlavním cílem soutěže je společné setkání členů sborů a jednotek dobrovolných hasičů, porovnání dovedností a sil, ale i kvůli atmosféře, která celou soutěžní noc ovládá. Do Zdislavy se sjíždějí nejenom hasiči z Podještědí, ale i z různých koutů Libereckého kraje i mimo něj. Soutěže se účastní třicet čtyřčlenných soutěžních družstev, které hasičskými vozy objíždějí třináct stanovišť s netradičními disciplínami,“ přiblížil soutěž hejtman Eichler.

Úvodní setkání se bude konat ve Zdislavě, a to 6.října 2012 v 17.30 hodin, kde se koná slavnostní zahájení samotné soutěže. Konat se tu budou také první dvě disciplíny. Dále posádky pojedou přes obce Osečná, Kotel, Všelibice, Český Dub, Světlá pod Ještědem, Rozstání, Janův Důl, Druzcov, Křižany a zpátky do Zdislavy. Na trase noční jízdy jsou různě rozmístěny další soutěžní stanoviště.

Soutěž je vlastně soubor netradičních disciplín, které jsou přesto spojené s činnostmi, se kterými se hasiči často setkávají při ostrých zásazích. Nebude ale chybět tradiční řezání klády kaprovou pilou, přelanění, výměna kola u hasičského vozu, raft a další disciplíny. Ale aby organizátoři soutěžící posádky překvapili, zapojují každoročně svou fantazii a vymýšlejí nové zajímavé disciplíny, takže i letos jsou na závodníky přichystané nové, či upravené úkoly.

Celý soutěžní úsek, který družstva objedou je dlouhý asi 50 km, a jeho ujetí trvá posádce asi 5 hodin, přičemž se neměří doba samotné jízdy, ale pouze čas plnění samotných disciplín. Soutěž prověřuje nejenom fyzickou zdatnost a vytrvalost, ale také manuální zručnost, týmovou spolupráci a důvěru.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky