Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Záchranné služby Euroregionu Nisa budou cvičit v Krásném Lese

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 06. 2010 14:41

Sdílet článek

 

Společné cvičení zdravotnických záchranných služeb Euroregionu Nisa, kterého se zúčastní krajský radní pro zdravotnictví MUDr. Pavel Novák (ČSSD),  a dalších záchranných sborů – hasiči a policie, se uskuteční 16. června od 10 hodin v Krásném Lese na Frýdlantsku na téma Záchrana osob při dopravní nehodě osobního automobilu, autobusu a nákladního automobilu.

„Organizátorem cvičení je Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje, Policií České republiky a se záchrannými zdravotnickými službami Polské republiky Euroregionu Nisa,“ uvedla tisková mluvčí HZS Lenka Moravcová.

Hosté a zástupci médií se sejdou v 10  hodin v sále obecního úřadu (restaurace Krásný Les), kde budou seznámeni se záměrem cvičení a jeho provedením.

„Promítneme prezentaci, která věrně popíše jednotlivé kroky cvičení, zároveň vysvětlíme potřeba takového cvičení a podrobně probereme jeho jednotlivé fáze,“ vysvětlil MUDr. Jiří Wachsmuth, vedoucí cvičení a manažer projektu..

„Prodiskutujeme také úkoly všech složek IZS ( HZS, ZZS, PČR ), s přihlédnutím ke specifikům jednotlivých zemí.  Část vystoupení bude věnována i legislativním problémům přeshraniční pomoci a možným řešením,“ dodal.

V případě zájmu budou účastníci seznámeni i se závěry konference, která se uskutečnila v dubnu v Piechowicích. Po cca 30 minutách se všichni přesunou na určené místo před lomem, odkud budou sledovat průběh cvičení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky