Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ekonden pro děti a rodiče "Hrajeme si s přírodou"

Futerová Linda

  • 22. 07. 2003 00:00

Sdílet článek

[id:1240|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Liberecký kraj, resort životního prostředí a zemědělství, pořádá v sobotu 26. 7. 2003 v areálu Lidových sadů Prázdninový ekoden, který je určen pro děti a jejich rodiče. Výrobu ručního papíru, malování na sklo i drátkování kamínků není jediné, čemu se návštěvníci ekodne mohou naučit. Během dne se v celém areálu Lidových sadů uskuteční řada aktivit i soutěží. Děti i rodiče si budou moci na různých stanovištích za vedení zkušených a milých lektorů z neziskových organizací  pohrát a odzkoušet si, jak lze přírodní i jiné materiály zpracovat i využít. Ze starých novin si zkusí vyrobit ruční papír a ozdobit jej suchými či živými rostlinami. Ověří si také své znalosti přírody při rozpoznávání keřů, stromů a jejich plodů, které si budou moci i samy namalovat. Chceme, aby děti, které nejezdí na prázdniny ven z města, byly v kontaktu s přírodou a upevňovaly si k ní vztah. Je pro ně například připraveno drátkování kamínků, malování na sklo nebo mušličky. Dokonce nabídneme i zajímavou hmatovou hru s pohádkou o vodníkovi. Po celý den nabízíme také projížďku na koních a máme pro děti připraveny zajímavé ceny, jako například pohádky na CD nebo upomínkové předměty Libereckého kraje,“ řekl Radim Zika, člen Rady Libereckého kraje, který dodává, že na akci kraj vyčlenil částku 120 tis. Kč.  Odpolední program oživí ve 13 a 16 hodin divadelní soubor Piškot. Do programu připravil loutkovou komedii „Dlouhý, Široky a Bystrooký“. Ekologický den začíná v Lidových sadech v 9 hodin dopoledne. Potrvá zde až do 17 hodin. Vstupné na celou akci a do Dětského koutku bude pro všechny děti a rodiče zdarma.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky