Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj chce zachovat silnici I/10

Mach Miroslav Ing.

  • 07. 08. 2003 00:00

Sdílet článek

[id:1355|autor:Mach Miroslav Ing.|email:miroslav.mach@kraj-lbc.info|telefon:485 226 492|mobil:|aktualizace:]

V návrhu konceptu územního plánu Libereckého kraje je zahrnuta i varianta přeměny silnice I. třídy I/10 v úseku Turnov – Tanvald na silnici II. třídy. Tato představa však nevznikla v rámci orgánů Libereckého kraje. Zpracovatel konceptu, tak jak je jeho zákonnou povinností, zahrnul do variantního návrhu výhledový záměr Ředitelství silnic a dálnic ČR. Podle něj by měl být dopravní tah v podobě silnice I. třídy směrován z Turnova na Jablonec nad Nisou a dále přes Tanvald do Harrachova. Tato představa je však v naprostém rozporu s dopravními potřebami v dotčených částech Libereckého kraje. Silnice I. třídy včetně rychlostních představují základní páteřní síť pozemních komunikací v Libereckém kraji. Jejich údržba a rekonstrukce jsou financovány přímo státem. Přeřazení silnice I/10 do kategorie II. třídy by tak vytvořilo rozsáhlé území kraje bez základního silničního tahu. Proto Rada kraje ve svém stanovisku ke konceptu územního plánu Libereckého kraje požaduje zachování silnice I/10 v kategorii I. třídy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky