Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská nemocnice Liberec prošla hloubkovou kontrolou finančního hospodaření

Futerová Linda

  • 16. 09. 2003 00:00

Sdílet článek

[id:1419|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Krajský úřad Libereckého kraje, odbor kontroly, má ze zákona uloženo kontrolovat své příspěvkové organizace. Vzhledem k počtu organizací (cca 130) byl vypracován plán kontrolní činnosti, podle kterého přišel na řadu i hloubkový audit Krajské nemocnice Liberec. Předmětem této kontroly byla prověrka finančního hospodaření, průběh a zajišťování ošetřovatelské péče a zabezpečení majetku kraje, to vše podle platných právních a jiných předpisů. Kontroloři krajského úřadu nezjistili žádné závady, jako například zkreslení hospodářského výsledku, vadné účetnictví atd. Naopak, podle auditorů Krajská nemocnice Liberec hospodaří dobře, účetnictví má průkazné, zabezpečení majetku v požadované úrovni a ošetřovatelská péče je na úrovni standardů Evropské unie. V roce 1997 byl náměstkyní pro ošetřovatelskou péči vydán Program kontinuálního zvyšování kvality ošetřovatelské péče. Cílem tohoto programu je zajišťování a udržování takové kvality, která je v souladu s moderními trendy ošetřovatelství. Ředitel nemocnice MUDr. Jaroslav Krutský si navíc vytvořil pro kvalitní zajišťování zdravotní péče v krajské nemocnici řadu poradních  orgánů jako vědecká rada, rada pro kvalitu nebo etická komise. Další audit Krajské nemocnice Liberec je naplánován zhruba za dva roky.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky