Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj podpoří další publikace zaměřené na ekologickou výchovu a vzdělání dětí

Futerová Linda

  • 07. 11. 2003 00:00

Sdílet článek

[id:1237|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Liberecký kraj, resort životního prostředí a zemědělství, finančně podpořil další akce v rámci zvyšování povědomí dětí o životním prostředí. Mezi ty nejzajímavější patří  sborník, který vydá Společnost pro Jizerské hory - „Vycházky po Frýdlantsku“. Bude obsahovat šest separátů (5 tras a materiál k ekologické výchově), jedná se o nabídku naučných vycházek k poznávání přírodních hodnot Frýdlantska. Obdobná, dříve vydaná publikace „Vycházky do okolí Liberce“ je oblíbený a žádaný materiál.  Další podpořenou publikací jsou Pracovní listy od Suchopýru k naučné stezceOldřichovské skály a háje. Plnobarevná skládanka ve variantách pro první a druhý stupeň základních škol bude mít 4 strany ve formátu A4. S typickou lidovou architekturou a sakrálními stavbami seznámí Občanské sdružení přátel Lužických hor prostřednictvím Naučného snímku Lužické a Žitavské hory. Materiál tohoto typu v regionu citelně chybí, proto na něj byly rovněž uvolněny prostředky z rozpočtu kraje. Jsme rádi, že alespoň několika tisíci můžeme napomoci k tomu, aby podobné materiály vznikaly, protože alespoň částečně navrací dětem dobrý vztah k přírodě“, řekl Radim Zika, člen rady Libereckého kraje. Liberecký kraj také do konce tohoto roku vydá zajímavou publikaci „Chráněná území Libereckého kraje“. Ta navazuje na publikaci Naučné stezky Libereckého kraje vydanou resortem životního prostředí a zemědělství v roce 2002. Jedná se o informační publikaci pro školy, obce a neodbornou veřejnost. V publikaci bude stručně představeno všech cca 110 chráněných území Libereckého kraje. Základní informace o území  budou doplněny fotografiemi a obecnými informacemi z problematiky ochrany přírody a krajiny. „Publikace by měla zvýšit veřejné povědomí o zajímavosti a různorodosti přírody Libereckého kraje. Součástí publikace bude barevná mapa Libereckého kraje s vyznačením všech chráněných území“, dodal Zika.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky