Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj věnuje na ekologickou výchovu téměř 240 000,- Kč

Futerová Linda

  • 01. 10. 2003 00:00

Sdílet článek

[id:1250|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

V rámci zvyšování povědomí veřejnosti o životním prostředí podporuje resort životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje aktivity v rámci ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty. „Snažíme se touto cestou navrátit dětem pozitivní vztah k přírodě, hlavně těm, kteří vyrůstají a žijí ve větších městech, proto jsme se rozhodli uvolnit z rozpočtu kraje téměř 240 000,- Kč“, podotkl krajský radní Radim Zika. Částkou 132 000,- Kč podpoří kraj Vánoční programy pro školy a dětské domovy Libereckého kraje, které bude pořádat Suchopýr Liberec. Cílem bude realizace praktické ekologické výchovy s tématikou starých vánočních tradic a zvyků, v jejímž rámci bude připraveno celkem 80 dvouhodinových programů. Základní škola Dubá získá podporu ve výši 21 000,- Kč na recyklační projekt nazvaný Separace odpadů, který má přispět ke změně chování a životního stylu žáků, čímž by mohlo dojít ke zlepšení  stavu životního prostředí. Příspěvek ve výši 16 000,-Kč přijme Dům dětí a mládeže Větrník Liberec v rámci projektu Sběr separovaného odpadu v mateřských školách Libereckého okresu, který probíhá již desátým rokem. „V případě možností bývají v rámci těchto akcí děti odměňovány hračkami. Jednou z takových odměn byl domeček z komplexních plastů, který se setkal s velkým úspěchem. V rámci podpory budou pro 3 nejlepší školky zhotoveny takovéto domečky“, uvedl Radim Zika.

Jako přílohu Vám zasílám kompletní seznam akcí s konkrétními částkami.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky