Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Setkání Rady Libereckého kraje s poslanci a senátory Parlamentu ČR

Futerová Linda

  • 10. 03. 2003 00:00

Sdílet článek

[id:1390|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Hlavním bodem společného jednání Rady Libereckého kraje, poslanců a senátorů PČR byla novela zákona  o rozpočtovém určení daní.  O novele tohoto zákona jednal hejtman Pavel Pavlík již dříve, a to na ministerstvu financí. Hlavním tématem této novely je zvýšení procentuálního podílu z výnosů daní pro kraje. V současné době chtějí kraje dosáhnout podstatně vyšší  procentuální úrovně, alespoň takové, na jaké se  nyní pohybují obce. Neznamená to však, že toto zvýšení bude provedeno na úkor financování obcí. Na tom se dohodli zástupci jednotlivých krajů sdružených v asociaci a jednali v této věci i na ministerstvu financí. „Po jednání asociace krajů se  Svazkem měst a obcí jsme se nakonec shodli i v problematické otázce týkající se programu obnovy venkova. Kraje s částkou určenou na tento program nebudou nijak manipulovat, prostředky se tak dostanou přímo obcím“, řekl hejtman. Pokud podle prvního místopředsedy senátu Přemysla Sobotky budou kraje postupovat jednotně, měli by tak postupovat i jejich zástupci v senátu a parlamentu. Všichni přítomní se shodli na tom, že je nutné nejdříve znát přesnou částku, která bude krajům k dispozici, a s tím spojená i přesná pravidla přerozdělování těchto peněz. Závěrem se zástupci kraje spolu se zástupci obou komor parlamentu domluvili na vzájemné spolupráci a společném prosazování zájmů Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky