Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Setkání zástupců kraje s poslanci a senátory za Liberecký kraj

Machatý Bořek

  • 02. 06. 2003 00:00

Sdílet článek

[id:1323|autor:Machatý Bořek|email:borek.machaty@kraj-lbc.info|telefon:485 226 304|mobil:|aktualizace:]

V pondělí 2. června se v Liberci  na základě pozvání hejtmana Libereckého kraje RNDr. Pavla Pavlíka a v návaznosti na předchozí jednání 1. místopředsedy Senátu MUDr. Přemysla Sobotky uskutečnilo setkání zástupců kraje s poslanci a senátory za Liberecký kraj, zástupci ministerstev dopravy, pro místní rozvoj, ředitelství silnic a dálnic, státního fondu dopravní infrastruktury. Na programu jednání bylo řešení aktuálních projektů Libereckého kraje R35 a Regiotram Nisa. Širokou diskuzi vyvolal zejména první z projednávaných bodů, rychlostní komunikace R35. Při projednávání tohoto bodu byla konstatována důležitost tohoto dopravního spojení, spolu s nutností nalézt pro tuto silnici v úseku Turnov – Jičín koridor, který by umožňoval její realizaci. Všichni přítomní zároveň vyjádřili přesvědčení, že se konečně podaří uzavřít dohodu o propojení komunikací v prostoru Hrádek nad Nisou – Zittau – Bogatynia. V otázce úseku Úlibice – Holice bylo konstatována potřeba urychlení přípravy výstavby silnice R35 ve vztahu k výstavbě dálnice D11. V druhé části programu jednání přišla na řadu prezentace projektu Regiotram Nisa. Po představení projektu bylo jednání směřováno k vyřešení jednotlivých dílčích kroků, potřebných k realizaci celého záměru. Konkrétní dotazy padaly zejména na technické řešení a způsob financování dopravy systémem tram-train, neboli vozy schopnými jízdy jak po vlakových, tak tramvajových trasách. Účastníci jednání zde dospěli k názoru, že projekt považují za perspektivní pro rozvoj kraje a podporují jeho realizaci. „Myslím si, že podobná setkání tváří v tvář zástupců jednotlivých dotčených orgánů státní správy jsou jistě přínosná. Kde jinde než v otevřené diskuzi lze jednotlivé problémy řešit,“ řekl na závěr jednání hejtman Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky