Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Libereckém kraji se jednalo o přeshraniční spolupráci s landkreisem Löbau-Zittau

Futerová Linda

  • 23. 04. 2003 00:00

Sdílet článek

[id:1417|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Liberecký kraj dnes na pozvání hejtmana RNDr. Pavla Pavlíka navštívil Günter Vallentin, landrát landkreisu Löbau-Zittau. Hlavním cílem dnešního setkání bylo vzájemné poznání a jednání o možné přeshraniční spolupráci mezi Libereckým krajem a landkreisem Löbau-Zittau. Spolu s Günterem Vallentinem do krajského města Liberec přijeli i jeho přední zástupci a předsedové politických klubů zastoupených v landkreisu. Za Liberecký kraj se jednání účastnili Ing. Luděk Suchomel, statutární náměstek hejtmana, Ing. Karel Dolejší, náměstek hejtmana pro ekonomiku, a rovněž  někteří předsedové politických klubů našeho zastupitelstva. Před konkrétními kroky začínající spolupráce si představitelé navzájem vyměnili informace týkající se fungování a politického uspořádání obou samospráv. „Dnešní setkání bylo především vzájemné poznání, z kterého ale již vyplynuly konkrétní kroky. Dohodli jsme se, že se sejdeme k samostatnému jednání, jehož předmětem bude představení projektu REGIOTRAM NISA, dalším společným zájmem  je napojení připravovaného projektu  rychlostní komunikace R35 na rychlostní komunikace v Německu a po sléze i na dálniční tah“, řekl hejtman Pavel Pavlík. Günter Vallentin vyslovil poděkování za dnešní setkání a pozval představitele Libereckého kraje do landkreisu Löbau-Zittau, kde by se dohodly další konkrétní kroky této přeshraniční spolupráce. Podle Güntera Vallentina je již z tohoto dnešního jednání patrné, že oblastí, ve kterých by se budoucí spolupráce dala realizovat, je mnoho. Setkání je předběžně domluveno na druhou polovinu tohoto roku.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky