Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zavedení odbavení cestujících prostřednictvím čipových karet v ČSAD Jablonec nad Nisou a.s.

Mach Miroslav Ing.

  • 04. 12. 2003 00:00

Sdílet článek

[id:1360|autor:Mach Miroslav Ing.|email:miroslav.mach@kraj-lbc.info|telefon:485 226 492|mobil:|aktualizace:]

Jako jeden z kroků zavádění integrovaného dopravního systému  Libereckého kraje bude od 1. ledna 2004 zaveden systém odbavování cestujících prostřednictvím bezkontaktních čipových karet u dopravce ČSAD Jablonec nad Nisou a.s. Tímto krokem bude umožněno cestujícím ve veřejné linkové autobusové dopravě využívat čipovou kartu na linkách, které provozují dopravci ČSAD BUS Ústí nad Labem a.s. filiálka Česká Lípa, ČSAD Jablonec nad Nisou a.s., ČSAD Liberec, a.s. a ČSAD Semily, a.s., tedy všichni rozhodující provozovatelé autobusové dopravy, u kterých kraj objednává veřejnou dopravu. Čipová karta pak stačí jen jedna, neboť dopravci přistoupili k  jejich vzájemnému uznávání. Na pořízení potřebného technického vybavení přispěl Liberecký kraj částkou 1,1 mil. Kč. Používání čipových karet je účelné pro cestující, neboť znamená pohodlí bezhotovostního placení, ale i slevu 5% na každou jízdu. Navíc je každá desátá jízda na stejné trase uskutečněná v průběhu dvou týdnů zdarma. Prodej čipových karet bude v Jablonci nad Nisou zahájen 15. prosince 2003, zaváděcí cena čipové karty bude 110,- Kč. Dobití čipových karet bude možné jak v předprodeji, tak i u řidičů v autobusech. Systém čipových karet bude tímto krokem dostupný v linkové dopravě v rámci celého kraje. Jeho rozšíření i pro městskou hromadnou dopravu bude předmětem dalších jednání. Ve městech se ovšem nabízí i případné širší využití čipových karet.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky