Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj hostil odborníky na zemědělství ze Švýcarska

Futerová Linda

  • 16. 09. 2002 00:00

Sdílet článek

[id:1267|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Na základě Dohody mezi Libereckým krajem a kantonem St. Gallen o regionální spolupráci hostil poprvé ve své historii Liberecký kraj  odborníky z úřadu zemědělství kantonu St. Gallen.  Na organizaci této návštěvy se rovněž podílely i všechny okresní agrární komory Libereckého kraje. „Hlavním úkolem bylo naše partnery seznámit se zemědělstvím a potravinářstvím v našem kraji. Po celý týden jsme tak v Libereckém kraji navštěvovali zemědělská družstva a nejrůznější farmy. Zaměřili jsme se i na agroturistiku a při této příležitosti navštívili farmu Hucul ve Vítkovicích v Krkonoších, kde si naši hosté prohlédli  huculské koně“, řekl Radim Zika, pověřený vedením resortu zemědělství a životního prostředí v Libereckém kraji. Hosté ze St. Gallenu navštívili v kraji i dvě školy. Seznámili se tak s činností studentů Středního odborného učiliště   Frýdlant, kde si prohlédly školní statek, a Integrované střední školy ve Vysokém nad Jizerou. Programu se celý týden kromě švýcarských partnerů účastnili zástupci okresních agrárních komor, ředitelé zemědělských agentur, členové výboru pro zemědělství a životní prostředí a člen rady kraje pan Radim Zika s pracovníky svého resortu. „Jsem rád, že jsme mohli hostit naše švýcarské partnery, kterým se v Libereckém kraji líbilo, a prohlubovat tak regionální spolupráci, která představuje nutný faktor kulturního, sociálního a hospodářského obohacení obou regionů“, doplnil Zika. Podobné setkání se uskuteční příští rok v St. Gallenu ve Švýcarsku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky