Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj navštívila delegace z kraje Møre og Romsdal

Futerová Linda

  • 22. 04. 2002 00:00

Sdílet článek

[id:1325|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Dne 19.4. 2002 navštívila Liberecký kraj delegace představitelů z norského kraje Møre og Romsdal. Delegace zde byla na pozvání hejtmana Libereckého kraje RNDr. Pavla Pavlíka (ODS) a jednání, která zde probíhala, navazovala na podpis rámcové dohody o spolupráci mezi oběma regiony podepsané v listopadu loňského roku hejtmanem RNDr. Pavlem Pavlíkem a hejtmanem Kraje Møre og Romsdal Ole Eidmundem Øverlandem. Účelem setkání bylo prohloubení stávající spolupráce a lepší vzájemné poznání představitelů obou krajů. Dopolední program zahrnoval společná jednání a výměnu informací delegace s představiteli Libereckého kraje. Hosté informovali naše představitele o své pracovní cestě po Evropě a o reformě veřejné správy v Norském království a zajímali se o systém veřejné správy v České republice. Po dopoledních jednáních následovalo přijetí norské delegace primátorem Statutárního města Liberec Ing. Jiřím Kittnerem na magistrátu města. Hosté byli seznámeni s historií a současností města Liberce a prohlédli si historické prostory liberecké radnice. Po přijetí na magistrátu následoval společný oběd v hotelu Ještěd s neformální diskusí a kulturní program, během něhož měli hosté poznat blíže Liberecký kraj a jeho představitele. Součástí tohoto programu byla prohlídka Státního zámku Sychrov, kde se hosté seznámili s historií kraje, a dále návštěva a exkurze Svijanského pivovaru. Obě tyto akce se setkaly s velkým úspěchem. Na večer byly  naplánovány vepřové hody, kde pokračovala společná neformální diskuse krajských politiků. Závěrem hodů došlo k rozloučení s norskými hosty, kteří odjížděli z Liberce v sobotu ráno s pocitem dobře stráveného dne.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky