Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vydal několik zajímavých publikací, které se týkají zemědělství a životního prostředí

Futerová Linda

  • 17. 12. 2002 00:00

Sdílet článek

[id:1233|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Liberecký kraj, konkrétně resort životního prostředí a zemědělství, vydal 4 různé publikace - Kalendář vzdělávacích akcí, Naučné stezky Libereckého kraje, Zpráva o stavu životního prostředí a Zpráva o stavu zemědělství. „Všechny tyto publikace jsou určeny jak pro odbornou, tak i pro laickou veřejnost a hlavním jejich cílem je seznámení s činností resortu životního prostředí a zemědělství“, řekl Radim Zika, člen rady kraje.  Celkem se jedná o 11 tisíc kusů publikací, na které Liberecký kraj vydal 473 tis. Kč, a v lednu budou k dostání jak v informačních centrech a agrárních komorách Libereckého kraje, tak i v budově krajského úřadu na odboru životního prostředí a zemědělství. Kalendář vzdělávacích akcí se mezi veřejnost dostává již po druhé a opět nabízí celou řadu zajímavých akcí. Nejbližší připravovanou akcí je seminář Vzdělávání a trendy středního a učňovského školství zemědělských a příbuzných oborů Libereckého kraje. Akce se uskuteční 15. ledna v Integrované střední škole ve Vysokém nad Jizerou a spolu s Libereckým krajem ji pořádá i Regionální agrární rada Libereckého kraje. V rámci ekologické výchovy vyšla zcela nová publikace – Naučné stezky Libereckého kraje, která nabízí několik typů k výletům do přírody. „Tyto publikace poskytneme mimo jiné i středním a základním školám, neboť aktivní prožitek a získání vztahu k přírodě je základním krokem k respektování hodnot životního prostředí“, doplnil Zika.  Zprávy o stavu životního prostředí a zemědělství mapují historii tohoto odvětví a obsahují souhrnné údaje od přírodních zajímavostí až třeba po hospodaření s odpady.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky