Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Krajském úřadě Libereckého kraje se od dnešního dne třídí odpad

Futerová Linda

  • 01. 11. 2002 00:00

Sdílet článek

[id:1249|autor:Futerová Linda|email:linda.futerová@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

V rámci snížení produkce netříděného komunálního odpadu a tím snížení zátěže na životní prostředí byla v budovách Libereckého kraje zahájena separace základních druhů odpadů. Do všech kanceláří krajského úřadu tak umístili tento týden pracovníci odboru životního prostředí a zemědělství 300 barevně rozlišených košů. Modré jsou určeny pro sběr papíru, žluté pro PET lahve a do zeleného koše budou zaměstnanci úřadu třídit sklo. „Na separaci odpadu resort životního prostředí a zemědělství vyčlenil ze svého rozpočtu 122.600,- Kč. Odvoz separovaného odpadu  zajistí firma A.S.A. s.r.o., která k dnešnímu dni přistavila i kontejnery na tříděný odpad před budovu našeho úřadu“, řekl pan Radim Zika, odpovědný za resort životního prostředí a zemědělství v Libereckém kraji. V budově na Masarykově ulici, kde sídlí odbor školství a mládeže, je odpad separován pouze na papír. Další odpad z důvodů problémů s umístěním dalších kontejnerů se zatím netřídí. „Liberecký kraj chce být příkladem i pro ostatní instituce veřejné správy, podporujeme separovaný odpad jako jednu z prioritních záležitostí v rámci ekologické výchovy. Chceme, aby se třídění odpadu stalo naprostou samozřejmostí pro všechny občany našeho kraje“, doplnil Zika.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky