Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nejenom nejrůznější zemědělské akce a akce v ekologické výchově, ale i spoustu zajímavých publikací připravuje Liberecký kraj

Futerová Linda

  • 18. 06. 2002 00:00

Sdílet článek

[id:1272|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Nejbližší připravovanou akcí je 26. ročník polního dne v Chrastavě 25.6., akce je zaměřena především na poloprovozní pokusy v pěstování polních plodin, rajonizovaných na podmínky Libereckého kraje. Hlavním pořadatelem je Regionální agrární rada Libereckého kraje a finančně se na ní podílí Liberecký kraj. Záštitu nad akcí převzal člen rady kraje Radim Zika odpovědný řízením resortu životního prostředí a zemědělství. „Toto jsou akce pořádané každoročně a my se na nich nyní finančně podílíme. Rovněž ale vznikají zcela nové akce, kde jsme hlavními organizátory, jako například První krajské dožínkové slavnosti Libereckého kaje nebo Mezinárodní konference o obnovitelných zdrojích energie – využití biomasy“, doplnil Zika. Další zajímavou akcí je Agroturistika jako jeden z ekonomických zdrojů zemědělského podnikání. Akce proběhne v září  na ranči Malevil v Heřmanicích v Podještědí. „Hlavním jejím tématem bude využití starých usedlostí k úpravě na agroturistická centra spojená s doplňkovými programy“, dodal Zika. Liberecký kraj vydal kalendář  zemědělských akcí, kde jsou uvedeny zmíněné, ale i další akce. Je určen pro odbornou i laickou veřejnost, která by se měla dovědět, jak to se zemědělstvím vypadá, ale také ,co Liberecký kraj pro zemědělství dělá. V současné době se pracuje na další zajímavé publikaci a to na seznamu  a propagaci subjektů zabývajících se již zmíněnou agroturistikou. Do konce tohoto měsíce bude publikace dokončena. Do budoucna resort zemědělství a životního prostředí připravuje i další publikace nejen v českém jazyce jako například zprávy o stavu životního prostředí a zemědělství, Představení ekologické výchovy v Libereckém kraji, uveřejnění analytické části koncepce ekologické výchovy – časopis Sisyfos atd. Podle Radima Ziky seznámí tyto publikace veřejnost nejen s činností jeho resortu, ale  ukážou i klady a zápory tohoto odvětví v našem kraji.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky