Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Statutární zástupce hejtmana jednal na Ministerstvu dopravy a spojů ČR o projektu REGIOTRAM NISA

Futerová Linda

  • 15. 05. 2002 00:00

Sdílet článek

[id:1280|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Statutární zástupce hejtmana Ing. Luděk Suchomel jednal na Ministerstvu dopravy a spojů ČR s náměstkem ministra Ing. Pavlem Stoulilem. Předmětem tohoto jednání, které se uskutečnilo  v návaznosti na výjezdní zasedání Vlády ČR v Libereckém kraji, byl projekt REGIOTRAM NISA. Jedním z bodů zařazených na tehdejším jednání vlády byl právě tento dopravní rozvojový projekt, kterým se má naplňovat myšlenka integrovaného dopravního systému. Snahou Libereckého kraje je prosadit tento záměr na úrovni Vlády ČR jako pilotní projekt. "Zjednodušeně řečeno lze říci, že uvedené řešení má umožnit provoz tramvajových souprav nebo lehkých vlakových souprav na železničním svršku a současně na tramvajových tratích. Páteřní trať bude vedena z Žitavy přes Hrádek nad Nisou, Liberec, Jablonec nad Nisou, Tanvald, Harrachov až do Jelení hory", řekl Suchomel.  Rovněž dodal, že vznikne pracovní skupina složená ze zástupců kraje a měst, kterými trať povede a dále v ní budou zástupci  Českých drah. Skupina se sejde začátkem června, aby projednala veškeré otázky spojené s realizací tohoto projektu a nastaví další postup řešení. „S náměstkem jsme se rovněž dohodli, že se opět setkáme a zhodnotíme výsledky této pracovní skupiny“, doplnil Suchomel.  Smyslem bude také nachystat podklad pro jednání vlády tak, aby mohl získat vládní podporu a aby byl  připraven i pro podání žádosti na profinancování ze strukturálních fondů EU. Zrychlení postupné modernizace dopravních cest i vozidlového parku, především pak v nejvíce zanedbané železniční dopravě, je jedním ze základních předpokladů kvalitní funkce budoucího integrovaného dopravního systému.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky