Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Třetí setkání hejtmana Libereckého kraje s řediteli významných podniků Libereckého kraje

Bradíková Nikola

  • 29. 03. 2002 00:00

Sdílet článek

[id:1316|autor:Bradíková Nikola|email:nikola.bradikova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 305|mobil:724 083 009|aktualizace:]

Dne 28. března 2002 se na třetím setkání sešel hejtman Libereckého kraje RNDr. Pavel Pavlík spolu se svou zástupkyní Ing. Evou Bartoňovou z resortu školství   a mládeže s řediteli významných firem a společností Libereckého kraje. Hlavním tématem byla problematika lidských zdrojů, a to především ve vazbě na absolventy středních škol a učebních oborů, co se týče jejich schopností a možností uplatnit se v praxi. Proto byli k tomuto jednání přizváni vybraní ředitelé středních odborných škol, odborných učilišť a vyšších odborných škol z Libereckého kraje s technickým zaměřením. Pozvaní zástupci firem a společností působících v Libereckém kraji měli možnost přímo definovat své požadavky na absolventy těchto oborů a popřípadě navázat spolupráci s jednotlivými řediteli škol. V první části se jednotliví ředitelé škol v několika pár minutách prezentovali, předali základní informace a údaje o svých školách. Rovněž nastínili možnosti v navazování konkrétní  spolupráce s firmami. V diskusi se nejvíce poukazovalo na vytvoření širšího prostoru spolupráce mezi danými školami a učebními obory s firmami, která by měla fungovat např. formou předávání praktických zkušeností manažerů firem učitelům, kteří připravují studenty do praxe, zvýšením motivace u studentů k získávání praktických dovedností a rovněž vymezit větší prostor pro zařazení praktické výuky do studijního plánu. Obě strany, jak zúčastnění ředitelé škol, tak zástupci firem a společností, vyjádřily podporu vzájemné spolupráci v různých formách.  „Domnívám se, že setkání bylo přínosné pro obě strany, jak pro zástupce firem a společností, tak vybrané ředitele škol. Byl zde prostor pro přímou konfrontaci a pro předání si informací o představách a požadavcích na absolventy středních škol a odborných učilišť. Považuji za velmi důležité, aby takový druh spolupráce a komunikace na krajské úrovni existoval. Tématem příštího setkání se zástupci firem a společností Libereckého kraje budou rozvojové dokumenty kraje.“ Uvedl hejtman kraje RNDr. Pavel Pavlík.      

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky