Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ve Frýdlantu v Čechách se budou konat první Krajské dožínkové slavnosti

Futerová Linda

  • 04. 09. 2002 00:00

Sdílet článek

[id:1238|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Liberecký kraj ve spolupráci s Regionální agrární radou Libereckého kraje a s městem Frýdlant v Čechách pořádají tuto sobotu, tedy 7. 9. 2002, první Krajské dožínkové slavnosti Libereckého kraje. Touto akcí Liberecký kraj zakládá svou novou tradici. Dožínky se tak tedy budou konat každoročně, a to pokaždé v jiném městě Libereckého kraje. Na sobotu je připraven bohatý program. V devět hodin ráno se na Frýdlantském náměstí otevře Staročeský jarmark,  začne výstava hospodářských zvířat a zemědělské techniky a v 9:30 hod.  je naplánován šachový turnaj o putovní pohár dožínek. Krátce po desáté hodině vystoupí pořadatelé a významní hosté se svými proslovy, aby slavnostně zahájili dožínkové slavnosti. V Kostele Nalezení sv. Kříže zazní Dožínková mše a na večer vystoupí kapela Vltavín, vítěz Trampské Porty 2002. Pro děti  jsou připraveny kolotoče, houpačky a po celý den soutěže pořádané dobrovolnými hasiči z Frýdlantska. Nebude chybět ani pravá dožínková veselice. Podle člena rady kraje pana Radima Ziky, který má v Libereckém kraji na starosti zemědělství a životní prostředí, má tato akce napomoci soudržnosti nejen zemědělských, potravinářských, lesnických subjektů, ale i občanů v budování nového Libereckého kraje s výrazem na hrdost k tomuto kraji. „Rovněž je to příležitost  k setkávání se zahraničními partnery, a to nejen v rámci Euroregionu Nisa, ale i s těmi, s nimiž má Liberecký kraj navázány partnerské vztahy. Předpokládáme, že Krajské dožínky se stanou tradičním setkáním obyvatel Libereckého kraje u příležitosti významného dne ukončení sklizně a bilancování výsledků práce na všech úrovních Libereckého kraje“, řekl Zika.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky