Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zájem o liberecké zemědělství projevil poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Ing. Libor Ježek

Futerová Linda

  • 27. 11. 2002 00:00

Sdílet článek

[id:1245|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

V rámci spolupráce resortu zemědělství Libereckého kraje s poslanci zvolenými za náš kraj se v pátek uskutečnila návštěva poslance Ing. Libora Ježka, který byl doprovázen panem Radimem Zikou, členem rady kraje, a Ing. Robertem Erlebachem, předsedou Regionální agrární rady Libereckého kraje. „Navštívili jsme tři zemědělské subjekty v semilském okresu. Jednalo se o fyzické osoby hospodařící na malých výměrách a jedné akciové společnosti, která se zabývá jak chovem 350 kusů dojnic, tak hospodařením na výměře 1100 ha“, řekl Zika.

Smyslem těchto návštěv je seznámení se s danou problematikou a nelehkou ekonomickou situací přímo v terénu. Obohacením jistě bylo, že problémy se sedláky byly řešeny přímo v jejich soukromých staveních a byli vždy přítomni i zemědělští podnikatelé z dané lokality. „Hovořili jsme o pomoci oddlužení farem, které byly vinou špatné politiky Ministerstva zemědělství ze začátku 90.let zadluženy. Tyto problémy se s nimi „táhnou“ již téměř 10 let a nikdo nemá chuť nic řešit“, doplnil Zika. Ve večerních hodinách se obdobnými problémy zabývali i krajští radní, kteří zasedali v Jizerský horách na výjezdním zasedání Komise životního prostředí a zemědělství Rady Asociace krajů České republiky.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky