Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Zahájení měsíce na podporu onkologicky nemocných poprvé v Liberci

28. 02. 2018

Již pošesté realizuje po celý měsíc březen nezisková organizace Amelie z.s. projekt „Tulipánový měsíc“. Jde o měsíc plný skutečných i namalovaných tulipánů na onkologických ambulancích i lůžkových odděleních nemocnic. Akce na podporu nemocných se konají po celé republice.

„Kampaň má za cíl udělat měsíc březen plný porozumění a naděje pro onkologicky nemocné a jejich blízké a zároveň zvýšit osvětu mezi veřejností o možnosti využít našich služeb. Vždyť každý z nás zná někoho s rakovinou, ať již je to člen rodiny, kolega, kamarád či soused,“ říká koordinátorka Centra Amelie v Liberci Mgr. Petra Kuntošová. Ačkoli je zdravotnická léčba v péči o nemocného nezastupitelná, pomoc v sociální a psychické oblasti je pro lidi s touto diagnózou neméně důležitá, ať už ji poskytují dobrovolníci v nemocnicích nebo odborníci ve specializovaných organizacích, jako je Amelie. V Centru Amelie v Liberci najdou nemocní či jejich blízcí odbornou pomoc jak psychologa, tak sociálního pracovníka. 

Letošní zahájení Tulipánového měsíce se uskuteční historicky poprvé v Liberci.  Proběhne 1. března v Malém divadle a jeho součástí bude i divadelní představení „Podivný případ se psem“.  Informační letáky, jak pomoci, lze nalézt v autobusech, tramvajích či na terminálu MHD v Liberci. Další akce na zvýšení informovanosti mezi lidmi i akce na podporu onkologicky nemocných probíhají během března v OC Forum, Krajské vědecké knihovně v Liberci či přímo v Centru Amelie. Po celý měsíc budou vyzdobena obrázky dětí onkologická oddělení nemocnic v Liberci a Jablonci nad Nisou a na liberecké onkologii se opakovaně uskuteční vystoupení dětského pěveckého sboru Slunečnice. „Cílem tohoto projektu je jak podpora onkologicky nemocných a jejich blízkých, tak i vzkaz veřejnosti, aby lidé před nemocí nezavírali oči a netvářili se, že se jich to netýká. Bohužel, statistická data hovoří jasně, každý třetí Čech během svého života onemocní rakovinou a nikdo neví, kdy bude potřebovat pomoc pro sebe či své blízké. Jsme tu pro Vás a Vy o nás máte vědět, a i to je smysl Tulipánového měsíce,“ dodává Kuntošová.

 

Kontakt na Amelii v Liberci:
Centrum Amelie Liberec

Krajská nemocnice Liberec, a.s.
Husova 10
(budova U, 1. patro, vchod z ulice Jablonecká)
tel.: +420 608 458 277
email: liberec@amelie-zs.cz

Bc. Markéta Žitná (Dědková)
marketa.zitna@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624