Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zahájení měsíce na podporu onkologicky nemocných poprvé v Liberci

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 28. 02. 2018 00:00

Sdílet článek

Již pošesté realizuje po celý měsíc březen nezisková organizace Amelie z.s. projekt „Tulipánový měsíc“. Jde o měsíc plný skutečných i namalovaných tulipánů na onkologických ambulancích i lůžkových odděleních nemocnic. Akce na podporu nemocných se konají po celé republice.

„Kampaň má za cíl udělat měsíc březen plný porozumění a naděje pro onkologicky nemocné a jejich blízké a zároveň zvýšit osvětu mezi veřejností o možnosti využít našich služeb. Vždyť každý z nás zná někoho s rakovinou, ať již je to člen rodiny, kolega, kamarád či soused,“ říká koordinátorka Centra Amelie v Liberci Mgr. Petra Kuntošová. Ačkoli je zdravotnická léčba v péči o nemocného nezastupitelná, pomoc v sociální a psychické oblasti je pro lidi s touto diagnózou neméně důležitá, ať už ji poskytují dobrovolníci v nemocnicích nebo odborníci ve specializovaných organizacích, jako je Amelie. V Centru Amelie v Liberci najdou nemocní či jejich blízcí odbornou pomoc jak psychologa, tak sociálního pracovníka. 

Letošní zahájení Tulipánového měsíce se uskuteční historicky poprvé v Liberci.  Proběhne 1. března v Malém divadle a jeho součástí bude i divadelní představení „Podivný případ se psem“.  Informační letáky, jak pomoci, lze nalézt v autobusech, tramvajích či na terminálu MHD v Liberci. Další akce na zvýšení informovanosti mezi lidmi i akce na podporu onkologicky nemocných probíhají během března v OC Forum, Krajské vědecké knihovně v Liberci či přímo v Centru Amelie. Po celý měsíc budou vyzdobena obrázky dětí onkologická oddělení nemocnic v Liberci a Jablonci nad Nisou a na liberecké onkologii se opakovaně uskuteční vystoupení dětského pěveckého sboru Slunečnice. „Cílem tohoto projektu je jak podpora onkologicky nemocných a jejich blízkých, tak i vzkaz veřejnosti, aby lidé před nemocí nezavírali oči a netvářili se, že se jich to netýká. Bohužel, statistická data hovoří jasně, každý třetí Čech během svého života onemocní rakovinou a nikdo neví, kdy bude potřebovat pomoc pro sebe či své blízké. Jsme tu pro Vás a Vy o nás máte vědět, a i to je smysl Tulipánového měsíce,“ dodává Kuntošová.

 

Kontakt na Amelii v Liberci:
Centrum Amelie Liberec

Krajská nemocnice Liberec, a.s.
Husova 10
(budova U, 1. patro, vchod z ulice Jablonecká)
tel.: +420 608 458 277
email: liberec@amelie-zs.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky