Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Navrhněte osobnosti našeho kraje k udělení Pocty hejtmana

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 17. 03. 2017 15:01

Sdílet článek

Pocta hejtmana Libereckého kraje je každý rok udělována osobnostem, které se celoživotní prací nebo významným skutkem zasloužily o dobré jméno Libereckého kraje. Také letos budou tito výjimeční lidé oceněni, nominovat je můžete tradičně i Vy. Návrhy jsou přijímány do 30. června 2017.

„Letos již popáté mohou do nominací zasáhnout sami občané. Pokud víte o někom, kdo si podle vašeho názoru zaslouží být oceněn nejen za přínos našemu kraji, mimořádný skutek, ale třeba i sportovní reprezentaci, zašlete nám prosím návrh,“ vyzývá hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Pravidla nominace, formulář, který je třeba vyplnit, ale i další informace jsou zveřejněné na webových stránkách:

http://kancelar-hejtmana.kraj-lbc.cz/poradane-akce/pocty-hejtmana-libereckeho-kraje-2014/pocta-hejtmana-libereckeho-kraje-2017-informace-k-nominaci-osobnosti.

Všechny správně podané návrhy budou předloženy pracovní skupině složené jak ze zástupců zastupitelských klubů, tak ze zástupců organizací spjatých s Libereckým krajem. Ta následně sestaví finální seznam osobností. Ocenění ve formě dekretu Pocta hejtmana a mince Hejtmanský dukát jim bude předáno během slavnostního večera v říjnu 2017. „Touto cestou chceme poděkovat výjimečným lidem za to, že dělají náš kraj hezčím, známějším, reprezentují ho a zkrátka vytvářejí mu dobré jméno,“ dodává hejtman.

Od roku 2006, kdy byly Pocty hejtmana uděleny poprvé, získalo ocenění 66 osobností. V loňském roce Poctu hejtmana Libereckého kraje obdrželi prof. RNDr. František Fediuk, CSc. (za přínos v oblasti geologie), Ing. Taťána Janoušková (za přínos v oblasti paliativní péče), Marta Kottová (za přínos v oblasti osvětové činnosti o holocaustu), Ing. Miroslav Kučera (za přínos v oblasti filantropie), MUDr. Blanka Šinkorová (za přínos v oblasti lékařství) a Miloš Zapletal (za přínos v oblasti práce s mládeží).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky